Line Up (A-Z)

AAD LUYMES MET BAND
Singer-songwriter Aad Luymes speelde al jaren in de Zaanse band Trefik voordat hij vorig jaar besloot een eigen solo-cd op te nemen met zelf geschreven Nederlandstalige liedjes. Hij verzamelde een aantal muzikanten en dook  de studio in.  Het resultaat is de CD ‘’Geef je me nog een kans?’’ Twaalf veelal melancholische  (f)luisterliedjes van weemoed en verlangen en met af en toe een glimlach.  Inmiddels is het repertoire aangevuld met een paar nieuwe liedjes. Luymes treedt nog steeds op en was begin dit jaar nog te horen met gitarist Niek Grandiek voor de radiozender SaltoFM.

BLACK JACK DAVEY        
Is een singer/songsaver. Hij redt oude liedjes van de teloorgang. From forgotten tunes dug up in the murky waters of the Mississippi delta to raw diamonds mined in the mist covered Appalachian mountains. Solo met alleen gitaar or backed-up with pedal steel en contrabas. From bluegrass to ballads and from hymns to hillbilly.

BOLSTER
Dit trio uit Amsterdam Noord zingt over dromen, koffie, de metro en probeert zo de beslommeringen van het dagelijks leven met een vuige dosis pop te ontstijgen. Ze maken stekelige Nederlandstalige indiepop. Eind 2017 kwam het debuutalbum op vinyl uit bij platenplatform Off Amsterdam.
Luister vandaag naar de akoestische Bolster in Watergang met Maria Romijn, (zang en gitaar), Joost Kuijer (bas) en Laurie Hendrikse (drums),
bolsterband.wordpress.com / facebook.com/bolsterband

COSMIC CIRCUS
Alternatieve pop geïnspireerd op de helden uit de jaren zeventig: Lou Reed, Bowie, Neil Young. Kortom muzikale aspiraties uit de tijd dat de broekspijpen nog wijd waren, bakkebaarden lang en zolen dik. Cosmic Circus speelt swingende en melodieuze eigen liedjes over de galaxy en de verlichting die daar wellicht te vinden is

DUTCH BLEND
De zangeressen van DUTCH BLEND kenden elkaar al langer uit barbershopwereld. Ze zongen, ieder afzonderlijk, in verschillende koren en kwartetten en kwamen elkaar regelmatig tegen op festivals, concerten en competities. DUTCH BLEND is afkomstig uit verschillende windstreken: Amsterdam, Vlissingen, Eindhoven en Den Bosch en behoort tot de top 3 van de Nederlandse barbershopwereld. Naast barbershop zingt DUTCH BLEND close harmony, pop en soul. De dames willen graag hun kunsten laten zien tijdens het Tuintonen Festival. Ze kunnen niet wachten u te ontmoeten!! Dutch blend bestaat uit: Tjitske Anderiesse – lead, Mieke Goossens – tenor, Judy Reyes – baritone, Anne-Miek de Nijs – bass.

GROOT OPLEIDINGSORKEST
Het groot opleidingsorkest is een samenvoeging van de opleidingsorkesten van “Ilpendams Fanfare”, “Harmonie Crescendo” en “Beemsters Fanfare”. Het is inmiddels uitgegroeid tot een traditie: na een gezellig, maar intensief repetitieweekend in het voorjaar worden concerten gegeven in Ilpendam, Purmerend en Middenbeemster. Het repertoire is gevarieerd en bestaat uit klassieke, film- en pop-muziek. Het orkest is wegens succes vorig jaar, wederom dé openings-act van Tuintonen 2018 en onder de bezielende leiding van Wim Klaver.

HORAKI
Horaki is een band/orkest die al jaren, in binnen en buitenland, speelt als begeleidingsorkest bij Internationaal dansensemble Paloina. Sinds kort speelt het orkest ook los van de dansgroep onder de naam Horaki, een samenvoeging van de woorden ‘Hora’ (dans uit Roemenië) en ‘Raki’ (een Alcoholische drank die in veel landen in de Balkan favoriet is).
De bandleden spelen gezamenlijk zo’n 27 instrumenten van over de hele wereld, maar voornamelijk in de bezetting: klarinet/sax, viool, accordeon, contrabas, gitaar, percussie, zang. Het orkest treedt op tijdens bals/instuiven, bruiloften, feesten, (internationale-) festivals, op straat, braderieën en andere gelegenheden waar we ons dienstbaar en flexibel inzetten om elke gelegenheid tot een feest te maken. Horaki speelt en zingt dansbare, vaak swingende, wereldmuziek, maar ook zwoele en lyrische luisternummers.  Van opzwepend tot ingetogen en alles er tussenin. Als de stemming ernaar is zullen verschillende leden van het orkest ook hun dans skills tonen, o.a. tappend tijdens de blue Grass nummers.

JESCO
Jesco klinkt als goedkope whiskey: vies en scherp, maar bedwelmend! Hun muziek is als beste te omschrijven als Folk ‘n’ Roll. Deze vier jongens uit Utrecht pakken Amerikaanse folk en blues, en smijten het allemaal samen met een punk randje.
www.jescoband.com

KAREN EN BRAM
Zang en gitaar, een prachtige combinatie! Dat weten we al lang uit de lichte muziek. Maar ook onder de klassieke componisten is zeer bekend hoe mooi dit samenklinkt. Wij gaan u vanmiddag meenemen naar hét land van de gitaar, Spanje, met prachtige liederen van o.a. Manuel de Falla. Daarnaast zult u  Engelse liederen horen en nemen wij u nog mee naar Frankrijk met stukken van Eugen Bozza en Jacques Ibert.
Karen Langendonk en Bram Schermel werken al een aantal jaren met veel plezier samen. Bram studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium van Rotterdam en Parijs. Karen studeerde eerst fluit aan het Conservatorium van Amsterdam, en daarna klassiek zang. Zij geeft o.a. fluitles aan het Muziekpakhuis in Amsterdam, en is heel blij te kunnen aankondigen dat er vanmiddag ook een aantal fluitisten van daar voor u zullen optreden. Het Muziekpakhuis fluitkwartet speelt Jour d’été a la montagne van Eugene bozza.

KASPADRE
Als singer-songwriter/troubadour Kaspadre (Zang, Gitaar & Mondharmonica) speel ik regelmatig voor groot & klein op uiteenlopende gelegenheden. Ik breng een vrolijke mix van Folk, Americana, Chanson en Spaans/Cubaanse sonero’s, zowel niet kapot te krijgen klassiekers als eigen werk en last but not least: zelfgeschreven feeërieke kinderliedjes. Meestal betrek ik de kinderen bij mijn spel, met kleine percussie instrumenten spelen ze met mij mee, dat is altijd feest! Ik speel op Tuintonen drie sets: één specifiek voor de kinderen en twee elders voor volwassenen/kinderen bijvoorbeeld of om een ‘tropisch’ tintje op het eind toe te voegen. Kasper Heineke is zanger-componist en treedt op in diverse verschijningen, o.a. als singer-songwriter Kaspadre, Pinto de Kindertroubadour of de Middeleeuwse Minstreel Casparius Cleijne Heijn. www.kaspadre.nl

KINDERTHEATER
Wegens daverend succes zullen wij, de kinderen uit Watergang, weer een improvisatietheater voor de allerkleinsten geven. We hebben er zin in!

KITCHEN FLOOR BOYS
‘Er is niet veel nodig om plezier te maken…’. Dat dachten wij, de leden van Kitchen Floor Boys ook toen we ooit overtallig in een te klein keukentje op een Amsterdams portiek-appartementje speelde. Onze favoriete plek is nog steeds de keuken, maar inmiddels spelen we overal waar het gezellig dreigt te worden! Met een twee-keer-kijken bezetting bestaande uit theekistbas, accordeon, dobro, melodica, whistles, kazootrompet  en een reeds meerdere malen afgeschreven drumstel strijken we het liefst neer op niet al te grote  gebeurtenissen met een relaxte sfeer. Ons repertoire bestaat uit Bluegrass, Zydeco, Louisiana Blues en Gospels, maar daarnaast zijn we ook niet vies van een vrolijke muzette, een te lang doorbakken smartlap of iets anders in een onverstaanbare taal.

KLEZMER TRIO
Sara, Thomas en Finn deden mee aan een klezmerworkshop voor jonge muzikale talenten. Klezmer is Joodse bruiloft en dansmuziek. De workshop werd gegeven door leden van de beroemde Amsterdam Klezmer Band. Aansluitend hebben zij ook nog met deze band samen op het podium gestaan in Club Mezrab! Omdat zij nog steeds heel enthousiast zijn over deze muziek, zullen zij –speciaal voor Tuintonen – een aantal klezmer liedjes ten gehore brengen als trio.

LAMMEN GROUP
De Lammen’s uit Purmerend vormen een muzikale familie. Dochter Sara speelt al jaren viool. Zoon Thomas is ook met viool begonnen, maar naar trombone overgestapt. Vader Wim maakt al meer dan 30 jaar muziek (vooral jazz) op saxofoon en klarinet, op professioneel niveau. Moeder Ernestien speelt al haar leven lang piano (maar doet nu niet mee). In wisselende combi’s zullen ze een paar swingende liedjes ten gehore brengen.

LILI KOEBA EN BRAM SCHERMEL
Dit duo (zang en gitaar) komt met spetterende jazz ballads tot Braziliaanse lounge. Met veel ervaring en passie zullen zij de oren van het publiek strelen met zwoele zomerse melodieën.

MARJOLEIN FOKKEMA
Werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Nu speelt ze liedjes over de liefde en andere dingen die mis gaan. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.

MAAT 41
Maat 41 is zo’n 5 jaar geleden ontstaan als kwartet waarvan de zangers alle 4 dezelfde schoenmaat hadden. Verder verwijst onze naam naar vriendschap en natuurlijk naar muziek. Ooit hoopt een aantal van ons nog eens een arrangement te zingen van de maten 41 van bekende en/of mooie muziekstukken. Inmiddels is de schoenmaat niet meer het belangrijkste criterium en konden we uitgroeien tot sextet. We streven naar de perfecte blend, willen graag een muzikaal verhaal overdragen en hopen het publiek op verschillende manieren te raken. Kenmerkend voor Maat 41 is een breed repertoire: We houden van serieus en van een knipoog en brengen zowel jazznummers en klassieke stukken als wereldmuziek; maar niet per definitie met zijn zessen. Kom kijken of deze schoen past!

MUZIEKMUG
Rob Wtenweerde zoekt naar woorden voor de wereld in het liedjesprogramma ‘Verhalenverteller’. Rob brengt bijzonder talige teksten met eigenwijze stem en fluwelen gitaar. Over dementie en moeder aarde, schapenwolken, tram 9 en het gevaar van broodjes kaas. Maar: hoe doe je dat? Je hoort het in ‘Verhalenverteller’ van zanger-liedjesmaker Rob Wtenweerde. Meer info op www.robwtenweerde.nl

PANPAN VINOVINO
Opzwepende Zuid-Amerikaanse klanken maken het festival compleet. De eigen composities zijn een weerspiegeling van het Latijns-Amerikaans gevoel. Een kleurenpalet die doet denken aan de zuidelijkste regionen van het werelddeel, met penseelstreken die typerend zijn voor de Braziliaanse muziek en haar verschillende ritmes.

PAUL WIJKER EN BRAM SCHERMEL
Een heus Watergangs duo (zang en gitaar) maakt met klassieke meezingers Watergang tot een heus koor. Kom naar het Boetplein en zing uit volle borst mee. Een ervaring om nooit te vergeten!

PETER AND FRIENDS
Spelen speciaal voor jullie op het “Tuintonen Festival “. Deze band bestaat uit: “Piano, Vibrafoon, Contrabas en Slagwerk”. Door deze samenstelling zult u de sound van het “Modern Jazz Quartet “ (1952-1974) wellicht herkennen. Bijzonder is dat we elkaar al jarenlang kennen, maar nog nooit in deze samenstelling hebben gemusiceerd.
Vandaag de primeur in Watergang!

RAUWE VITRAGE
Een groep enthousiaste en ervaren improvisatie spelers en muzikanten. Zij spelen geheel geïmproviseerde voorstellingen over families en hun grote en kleine drama’s, vol ongemak, pijnlijke situaties en buitenissige karakters. Alles voorzien van muzikaal commentaar.
Met haar schurende, humoristische speelstijl is Rauwe Vitrage uniek in haar stijl. Zij laat zich graag inspireren door het werk van Alex van Warmerdam, cineast. Zij zijn vaste speler in het Betty Asfalt Theater en spelen op festivals in binnen en buitenland. Op het Tuintonen festival spelen zij hun 3 meest succesvolle formats op een middag: Rauwe Ouders, over opvoeden, kinderen en oudersAltijd Hetzelfde, over een familie bedrijf in bange dagen en Rauwe Democratie, over krampachtig polderen in een dorpsgemeenschap. www.rauwevitrage.nl.

RIJK
Hey ik ben Rijk en ik ben 12 jaar oud. Ik speel gitaar en zing heel erg graag. Op dit moment zit ik op een speciale school, een dansacedemie. Deze school zit in Rotterdam en ik reis dus elke ochtend daarheen. Ik was heel blij daar en merkte dat ik daar helemaal mezelf kon zijn tot dat ik ineens een best heftige blessure kreeg. Hierdoor kan ik al een tijdje niet dansen, dus ik moest afleiding zoeken. Ik was helemaal vergeten hoe blij ik word van muziek maken, dus ik ben daar veel meer tijd in gaan steken, en ik hoop zeker dat als ik dit jaar door mijn blessure niet ga halen ik veel verder ga kunnen komen met mijn muziek. Ik hoop heel erg dat je naar mij wilt komen kijken. Hopelijk tot het optreden! Rijk

SIMONÈZ
Op pad over nieuwe begaanbare en schijnbaar onbegaanbare wegen; een afwisselend repertoire met muziek voor elk wat wils. Uiteenlopende popsongs en andere muziek uit vervlogen tijden tot evergreens. Onder begeleiding van diverse snaarinstrumenten worden ook andere talen zoals Turks, Duits en Frans niet geschuwd. We spelen nummers die ons raken, dat kan de tekst zijn, het gitaarspel of een melodie die ons aanspreekt. We nemen de vrijheid om één of meerdere onderdelen aan te passen soms is dat een bepaald instrumentaal stuk, soms een paar woorden en soms een volledige tekst. Ja, en als je dan vraagt; maar wat spelen jullie dan? Van alles! Simone zingt in vele talen, het zijn nummers met inhoud. Levensliedjes maar ook popsongs met een mooie betekenis. Laten we zeggen, we spelen van Frans Bauer tot Herman Brood, en alles daartussen en omheen. Luisterliedjes maar ook uptempo popsongs. Voor verdere info zie  http://www.simonez.nl/

SWINGIN’ CLARINETS
Hoewel de klarinet lange tijd een belangrijk instrument was in de jazz, is het instrument in modernere vormen van deze muziekstijl steeds marginaler geworden. Swingin’ Clarinets is een kwartet bestaande uit drie klarinettisten en een basklarinettist dat hier iets aan probeert te doen. Het klarinetkwartet is vooral bekend uit de klassieke muziek. Zij leggen zich echter toe op jazz en schuwen hierbij ook improvisatie niet. Het repertoire van het kwartet bestaat uit allerlei verschillende juweeltjes uit de rijke jazzgeschiedenis. Bekende en minder bekende stukken van o.a. Billy Strayhorn/Duke Ellington, Thelonious Monk, George Gershwin, Dave Brubeck, Pee Wee Russell en Dizzy Gillespie, maar ook standards als Autumn Leaves en Harlem Nocturne. Vaak worden er arrangementen gebruikt die speciaal voor dit kwartet geschreven zijn. Het kwartet wordt gecoacht door Michel Duijves, werkzaam als docent op het Muziekpakhuis in Amsterdam.

THE PRETTY POLLY’S
The Pretty Pollys zingen ouwe mountainsongs, frisse gospels en onfrisse murderballads uit de vorige eeuw. Drie stemmen, veertien snaren, kippenvel. “Their songs will give you a flow about your past, present and future what life brings you: Sometimes heavy stuff, sometimes a gift! I hope you have a good alibi when you miss this one…”
Kim Harsta met zang, ukelele, banjo en mondharmonica; Esher Eij met zang, western gitaar en mandoline; Jolanda Kamphuis met zang en tenor gitaar; Maurits Mekenkamp op contrabas.

ThéJoToJa
Staat voor Theo (Bos, gitaar), Joris (de Haan, gitaar), Torsten (Stähler, mondharmonica) en Jacco (van Oostveen, zang), vier muziekvrienden uit Ilpendam en Edam die akoestische versies spelen van klassiekers van Neil Young, Van Morrison, The Doors, Ryan Adams en vele anderen.

TRIO FLAVOR
Oude muziek, volksmuziek, Latijns Amerikaans, Spaans, gitaar solo, duo en trio.
Drie vakbroeders Gitaar laten hun snaren klinken en hun stemmen horen.
Muziek vanaf De Nederlandse Opstand tot aan moderne gitaarmuziek uit de 21ste eeuw met eigen composities, genoteerde muziek en geïmproviseerde muziek zomaar een half uurtje gitaar en zang.

TROUBLE NO MORE
Brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje.
Info: www.troublenomore.nl

VLEPPYIE AUWURS
Morsige middelbare mannen meanderen met mooie meezing melodieën. Meeliftend met matige muzak, maar middels menig montere mafketelarij, maakt men mooie momenten mee.

WILLIAM DASHWOOD
Described as a cross between Cat Stevens and Neil Young what is extraordinary about William Dashwood’s career is that he stopped performing as a singer songwriter for 35 years to perform in silence as a Mime Artist.
He has now chosen to return to his former passion and has been enthralling audiences with his evocative mix of protest, love and humorous songs.

YURA
Amper 14 jaar en vers uit de Oekraïne beloofde hij zijn ouders dat hij dit jaar van Havo naar Vwo zou gaan. Hij wilde er wel iets voor terug: een gitaar!
Na de zomer mag hij starten op het Vwo en samen met zijn gitaar wil hij 3 liedjes ten gehore brengen!