Line Up (A-Z)

Aad Luymes met band (Nederlandstalige luisterliedjes)
Aad Luymes is een singersongwriter die Nederlandstalige liedjes schrijft. Soms treedt hij solo op, of laat hij zich begeleiden door een of meerdere leden van zijn bandje.
In 2016 bracht Luymes  zijn CD ‘Geeft je me nog een kans?’ uit. Op het Tuintonen festival in Watergang zijn zijn begeleiders: Niek Grandiek (gitaar en mandoline) en Frits Snijders Blok (akoestische basgitaar)

Ariana en Nicky (covers)
Wij zijn Ariana en Nicky we zijn 19 jaar oud en studeren allebei aan de Nederlandse pop academie in Utrecht. Voor ervaring om op te treden leek het ons goed  en ook leuk om mee te doen aan dit festival. We hebben een cover act.

Banjo Beat Dave’s Legacy   (Ierse & Amerikaanse volksmuziek)
Gedurende 20 jaar heeft Anurakt zich gespecialiseerd in het bespelen van de Cubaanse Tres, een soort gitaar. Met dat instrument speelt hij in verschillende bands op talloze podia in binnen- en buitenland.
Hij droomt al van een rustige oude dag op Cuba als hij, op 60-jarige leeftijd, in een onbewaakt ogenblik op YouTube de muziek van de geniale, in 2012 overleden Engelse banjo spelende straatmuzikant Dave Hum ontdekt.
Tot ontzetting van zijn medemuzikanten (én zijn buren) stort hij zich op de 5-snarige banjo en ontcijfert, bijna noot voor noot, de muziek van dit fenomeen.
Een jaar later komt hij naar buiten, op Koningsdag 2019 in Purmerend, met zijn banjo en een speakertje waaruit de zelf ingespeelde begeleiding van gitaar, basgitaar en bassdrum klinkt. De erfenis van Dave Hum…
Waar gaat dat heen? Dit jaar o.a. spelen op Pure Markten in Amsterdam, op straat op Terschelling tijdens Oerol, fietsend en spelend richting Berlijn.

Bottle up and Go! (folkpunk)
Akoestische folkpunk is een naam die niet bestaat. Daar staat tegenover dat we hem zelf bedacht hebben.
Als u goed kunt lezen kunt u hieruit distilleren dat we een creatieve band zijn, vol bravoure, bezieling en de nodige eigenzinnigheid. Om over de onzinnige intelligentie maar niet te praten…Paul van Gelder, banjo en Amerikaans geknauw (vader uit Alabama, wat wil je?), Jan Jeltes gitaar (uit een oud Enkhuizer vissersgeslacht, vroeger in rockbands, Jan Visscher gitaar (oude jazzman), Willem Breed, die uit 1 waslijn muzikale lijntjes weet te toveren, die die zelf niet eens begrijpt.

Crazy Together (punk blues)
Met naam afkomstig uit scenario van een beroemd serie “ Stanger Things ”.
Crazy Together  is een next-wave punk blues band gevormd uit leerlingen van Montessori Lyceum Amsterdam.  Ze zijn actief, jong en talentvol, kortom – ze zijn de definitie van rock!

Ellis Freijser:  (Engelstalige Singer-songwriter)
Vind je passie, volg  je hart, beter laat dan nooit is van toepassing op singer-songwriter Ellis Freijser.  Aantal jaar geleden begonnen met gitaar spelen en speelt haar eigen Engelstalige originele songs . Muziek is volgens haar bedoeld om mensen te raken, een palet van alle emoties, en om verhalen te vertellen.

KINDERTHEATER
Hinke Hoeksma Producties presenteert: Prins Zes    (jeugdtheater 4+)
Er was eens een prinses, die is weggelopen uit het kasteel, omdat ze door haar ouders wordt gedwongen te trouwen. Het is traditie dat iedere prinses op haar 18e verjaardag moet trouwen met één van de vijf prinsen die om haar hand vragen. Maar Prinses Dante gaat liever haar eigen gang en om te voorkomen dat ze moet trouwen met één van de vijf prinsen, slaat ze op de vlucht.
Onderweg ontmoet ze Hugo, de bewaarder van gevonden voorwerpen. En ondanks dat Prinses Dante vastbesloten is de wijde wereld in te gaan, weet Hugo haar tegen te houden. In ruil voor toegang tot het kasteel, biedt hij haar aan haar te helpen met haar vluchtplan
Maar als blijkt dat Prinses Dante hoort dat er zoveel jaar geleden ook een prins is weggelopen uit het kasteel, ziet zij het als haar missie te ontdekken wie deze mysterieuze prins is.

Jazz Junior (Big Band)
De Jazz Junior een Big Band van Jong talent in de leeftijd  van 12 t/m 14 jaar onder leiding van Lorenzo Mignacca.  De JJ is het begin traject van Muziekschool Amsterdam, deze 19 koppige formatie ondanks de jonge leeftijd is zeer gedreven en spelen jazz op een zeer gepassioneerd manier. De JJ heeft ook veel podium ervaring, zelfs zijn ze ook op grote podia geweest zoals Bimhuis, Patronaat en het North Sea Jazz Kids Festival.

Jim’s Garden – Dorpsstraat 68 (gevarieerd programma)
Gelukkig doen Jim & Ruth en hun tuin dit jaar weer mee met het festival. Ze hebben wederom een prachtig gevarieerd programma, met jong en oud talent, nieuwe en oude muziek. Kortom Ga er heen! (voor meer informatie: *zie onderaan deze pagina)

Joëlle Goercharn (pop / Jazz)
‘De Hindoestaanse cultuur werd mij aan de Amsterdamse keukentafel bijgebracht’ (te gast op NPO Radio 1). Met mijn eclectische band neem ik het publiek mee in een blend van dromerige popsongs waar mijn Indiase roots doorheen klinken. Na bijna een jaar in New York te hebben gewoond, ben ik nu teruggekomen met een koffer vol mooie liedjes. Het leven in New York en de verhalen van mijn Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor mijn muziek samen met muzikale invloeden van o.a. Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek. Na mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam besloot ik naar New York te gaan om mij verder te verdiepen in songwriting. Met een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds studeerde ik aan The New School for Jazz and Contemporary Music in New York.Linkjes Video, Muziek en Sociale Media: Website: www.joellegoercharn.nl
Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=z_Mh8f4j-_0
 Muziek: https://open.spotify.com/album/4g1fSNj1y4bUXcsJsueGn5?si=gAUzYkqATyyFecKgb444Uw
Facebook: https://www.facebook.com/joellegoercharnmusic/
Instagram: https://www.instagram.com/joellegoercharn/

Junior Jazz Experience (Jazz – Big Band)
De Junior Jazz Experience is een negentien-koppige bigband van Muziekschool Amsterdam met een complete bigband bezetting die onder leiding van Lorenzo Mignacca staat. Als bigband heeft de Junior Jazz Experience  vorig jaar onder andere gespeeld in het Bimhuis, het Patronaat, het Watergate festival en nog veel meer. Ook dit jaar hebben we weer veel optredens om naar uit te kijken, zoals nogmaals het Bimhuis en Patronaat, maar ook de Blue Note en ook andere spectaculaire locaties! Bij deze optredens speelt de Junior Jazz Experience jazz nummers als All of Me, The Queen Bee, Satin Doll, maar ook funk; Workin’ en The Chicken. En bij deze nummers natuurlijk nog veel meer. En als kers op de taart zijn we gevraagd om in december naar Hongkong te komen! Daar gaan we aan scholieren en anderen laten zien hoe leuk het kan zijn om jazz te spelen. We gaan ook samen spelen met een strijkorkest.

Klezmer 4 (Klezmer)
Ada, Willemijn, Finn en Thomas deden mee aan een klezmerworkshop voor jonge muzikale talenten. Klezmer is Joodse bruiloft en dansmuziek.  De workshop werd gegeven door leden van de beroemde Amsterdam Klezmer Band. Aansluitend hebben zij ook nog met deze band samen op het podium gestaan in Club Mezrab! Omdat zij nog steeds heel enthousiast zijn over deze muziek, zullen zij –speciaal voor Tuintonen – een aantal klezmer liedjes ten gehore brengen als kwartet

Lazy Buck (Akoestische mix van  jazzy pop, americana, folk)
Met drum/bas/piano/zang, en hier en daar een voorbij vliegende ukelele creëert ‘Lazy Buck’ een broeierige sfeer met jazzy, bluesy en folky invloeden.Het repertoire bestaat uit minder bekende covers van o.a. Nina Simone, Feist, Wood Brothers en eigen werk.

Little Tango Orchestra (Argentijnse tango)
brengt Argentijnse tango, in de stijlen van onder andere Carlos Gardel, Astor Piazzolla en Julian Peralta.
De muziek van Little Tango Orchestra is alles of niets: het laat het bloed kruipen waar het niet gaan kan, doet het hart uit haar voegen barsten en laat het hoofd op hol slaan. Dansers kunnen hun hart ophalen, voor wie niet kan of wil dansen is het luisteren naar deze muziek een oorverdovend genoegen.
Little Tango Orchestra bestaat uit Peter Biesboer (bandoneon) en Willem Gotink (gitaar). Evelyne Montens zorgt voor de soms ontroerende en soms hartverscheurende zangpartij.

Maat 41 (Vocal group, a capella, alle stijlen)
Maat 41 was ooit de schoenmaat van dit vocale a capella sextet. De zangers houden van serieus en van een knipoog. Ze zingen in een gevarieerd programma jazz/popnummers, wereldmuziek en af en toe een klassiekertje. Ze zingen alles uit het hoofd; soms in een subtiele choreografie.
Kijk en luister even naar de videofragmenten op www.Maat41.nl/video
Vocaal sextet Maat 41: kom genieten en kijken of deze schoen past!

Marjolein Fokkema  
(Kleinkunstliedjes met venijnige ondertoon)
Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Nu speelt ze liedjes over de liefde en andere dingen die verkeerd lopen. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten

Pomöv (Kleinkunstliedjes met venijnige ondertoon)
Met een mooie mix van instrumenten speelt Pomöv sinds een jaar of twee samen. Aanstekelijke Klezmer (Joodse bruiloftsmuziek) en melancholieke Balkanmuziek vormen het belangrijkste repertoire, maar af en toe maakt Pomöv een zijstapje naar de Ierse volksmuziek, tango en Amsterdamse meezingers. Pomöv trad o.a. op bij de opening van de jubileumtentoonstelling van WG Kunst en het traditionele nieuwjaarsdiner van Stichting Kerk en Buurt in Amsterdam. Benieuwd? Kom naar ons luisteren!

Rauwe Vitrage (Absurdistisch, muzikaal improvisatie theater)
Er was eens
…. een voorstelling over de heksen, stiefmoeders, prinsen en boze wolven van nu. Een Rauwe zoektocht naar oeroude thema’s, gestoken in een modern jasje. Over magische krachten, deugd en zonde, schoonheid en (on) sterfelijkheid. Een lang en gelukkig leven is niet gegarandeerd. Rauwe Vitrage speelt ter plekke geïmproviseerde voorstellingen vol schurend ongemak, buitenissige karakters en muzikaal commentaar. Al ruim 10 jaar speelt zij avondvullende voorstellingen in theaters en op festivals. Maandelijks spelen zij in hun huistheater het Betty Asfalt Theater in Amsterdam. Speeldata: 18 jan,1 mrt, 26 apr, 31 mei, 28 juni. Betty Asfalt Complex, Amsterdam.
Reserveer: www.bettyasfalt.nl  (020- 6264659)
Rauwe Vitrage is: Frank Smallegange, Elsbeth van Orsouw, Frank Janssen, Karen Lagendijk, Susanne Lens, Thom Bruggeman, Henk van der Steen en Wilma van Tuyl.  Muziek: Hans Kuijkens, Hannah Borst en Ralph de Rijke.
www.rauwevitrage.nl

Roserijns Kinder-Natuurbeleving   (kinderavontuur)
Kom een spannend avontuurtje beleven bij Roserijn. Zij vertelt een verhaal over een jongen die het voor het eerst het vuur moet bewaken van zijn stam. En dan… dan komen de wolven…. Kan hij zijn stam beschermen? Bij Roserijn leer je hoe je vuur kan maken, je mes moet gebruiken, koken op vuur, wat je kan eten en gebruiken uit de natuur en nog veel meer. Bij Tuintonen geeft ze na het verhaal een korte workshop Pijl en boog maken.

Samba workshop
door: percussie groep Unidos de Amsterdam
Een kort optreden om 16 uur doet je uitnodigen om zelf mee te spelen met Alberto’s Samba band! Energiek en powervol. Ervaar de lol en de kracht van het samen muziek maken. Je krijgt energie voor de rest van de week.

Sham Septet (Jazz)
Het Sham Septet is een groep enthousiaste jonge muziekanten die elke week met veel plezier naar muziekschool Amsterdam komen om te repeteren. Het Sham Septet is een groep met zeven musici vandaar ook Septet.
Sham (zangeres) met haar inmiddels 13 jaar is de jongste van de band. In 2018 werdt Sham uitgenodigd om te komen zingen op het North Sea Jazz Festival Kids, maar er was nog geen band om Sham heen. In april 2018 heeft dirigent/arrangeur Lorenzo Mignacca de band opgericht onder de naam Sham Septet. Inmiddels heeft het Sham Septet verschillende optredens gehad zoals het North Sea Jazz Festival Kids, Bimhuis, Patronaat en privé feesten en in mei 2019 won het septet de eerste prijs van het Amsterdamse muziekprijs festival. Het Sham Septet heeft een gevarieerd repertoire met nummers zoals 1-2-3 van Gloria Estefan, alright Oke you win van Peggy lee , you know i’m no good van Amy Winehouse en nog veel meer.

Skelectief
Spetterend, enthousiast, een tikkeltje gek. De omgeving, de sfeer, het publiek… Alles beïnvloedt ter plekke wat zij spontaan spelen. Sferische subtiele token, lieflijke akoestische sessies, gruizige klanken, grommende instrumenten, rauwe ruige rafelige muzikale taferelen: het kan alle kanten op.

The Long Gong Daddy’s (Old time Amerikaans )
The Long Gone Daddys spelen een old timey Amerikaans repertoire van obscure ballads, haast vergeten honkytonk en hartverscheurende hillbilly. Opgedoken uit de zompige Mississippi delta en opgegraven uit de Appalachen. With a yodel and a wink and a wang dang doodle.  

Tiede Bijlsma School
De Laatste Tonen van Tiedes Tuin
(muziek theater)
Een eerbetoon aan de natuur op en rond het voormalige schoolplein van de TB school. Op theatrale en muzikale wijze nemen we afscheid van deze prachtige plek. Een einde en een nieuw begin.
Vooruitgang of teloorgang?  De sloophamer zal ws in het najaar vallen, nu nog volop genieten van wat er is. Vier het moment en wees bewust van je omgeving. En kom ook gezellig langs om een taartje te eten!  Van harte welkom.
14:15 Roserijn Kinder – Natuurbeleving
15:00 Skelectief
16:00 Samba Workshop

Trio Flavor (Zuid- Amerikaanse, Italiaanse en Spaanse gitaarmuziek)
Franz Neudecker, Erlend Pijnenburg en Ronald Spanjaardt vormen samen de groep Trio Flavor. Zij kennen elkaar vanwege hun passie voor de Spaanse gitaar.
De rijkdom aan instrumentale muziek die daar op kan worden gespeeld bestrijkt een periode van bijna 5 eeuwen.
De periode die hun smaak bepaalde start eind 19de eeuw en voert u mee door de 20ste eeuw naar vandaag.
Hun speellijst wordt bepaald door Isaac Albeniz, Ernesto Nazareth, Astor Piazzolla, Horacio Salinas van Inti –Illimani. Daarnaast  brengen zij enkele gitaarsolo stukken ten gehore van onder anderen de Paraguayaanse componist Agustin Barrios Mangoré.
Ze hopen met hun spel hun liefde voor de Spaanse gitaar op u over te brengen.

Unusual (pop muziek)
Sandy, Amber en Luke, zijn drie jonge mensen met passie voor muziek. Ze hebben al eens samen gespeeld op schoolavonden, maar dit is hun eerste officiële optreden als groep.  Als u ze ziet weet u het zeker: dit is niet de laatste keer! Daar gaan we meer van horen en u heeft nu de primeur!

Victor & Grace  (Folk, country, klassiek, singer-song-writer)
Engelstalige liedjes in zuivere meerstemmigheid waarin poëtische teksten samengaan met invloeden uit de oude Folk, Pop en Klassieke muziek . Grace van Dorsten en Viktor Koning zijn beiden klassiek geschoolde gitaristen, maar laten zich ook horen met zelfgeschreven werk en inspirerende covers. Facebook en Instagram: @viktorandgrace en YouTube: Viktor & Grace

William Dashwood  (Folk/rock)
Described as a cross between Cat Stevens and Neil Young what is extraordinary about William Dashwood’s career is that he stopped performing as a singer songwriter for 35 years to perform in silence as a Mime Artist.
He has now chosen to return to his former passion and has been enthralling audiences with his evocative mix of protest, love and humorous songs.

  • Uitgebreid overzicht JIM’S GARDEN Dorpsstraat 68

14:45   Ab Tromp en Jim Fulkerson
Duo from “The Pearl Fishers”
Luciano Berio: Sequenza V for Solo Trombone
15:05   Bruce Lepolstat          & Rutger Molenkamp
Solo – Jazz Improvisations
15:30   Wilfred Kniese – Solo Piano
Schumann – Arabeske
Manuel de Falla – Ritual Fire Dance from El Amor Brujo
16:00   Persephone Abbott and Karen Lindström
English Songs for Soprano and Piano
16:20   Klezmer 4
gevarieerde klezmer door jonge gabbers
Ada Berghuis  – Violin
Willemijn Berghuis – Violin
Thomas Lammen – Trombone
Finn de Vrieze – Trumpet
16:40   Koper, Koper en meer Koper
Scheidt: Canzona
Hindemith: Morgenmusik
Sonata from the Bankelsangerlieder
Bach: Jesu, Joy of Man’s Desire
Trombones: Alies Ransijn, Peter Keeman
Euphoniums: Lia Pancras, Mat Munsterman
Horn: Christine Reijnders
Trumpets: Bert van der Meer, Elano van Vliet, Sander van der Doorn, Ludger Veenker, Rob Spil, Bruce Lepolstat
17:15   Ruth Andrews – Solo Piano and Reading
Villa-Lobos: Preludes
Edgar Varese
17:30   Ludger Veenker – Trumpet Solo
Serenade from “The Student Prince”
17:35   De Lammens
Wim Lammen – Clarinet and saxophones
Thomas Lammen – Trombone
17:50   Carole Ann Menzi Collier – Solo Piano
Dvorzak: Waltz, Opus 54, #5
18:00   Maurits Schmidt Soprano Saxophone), Paul Sloof (Baritone Saxophone),
Jim Fulkerson (Trombone)
Improvisation