Aad Luymes met Trio
Aad Luymes is een singersongwriter die Nederlandstalige liedjes schrijft. Soms treedt hij solo op, of laat hij zich begeleiden door een of meerdere leden van zijn trio (met Niek Grandiek op gitaar en mandoline en Frits Snijders Blok op akoestische basgitaar).
Wegens corona waren er geen optredens, maar kwam het trio wel geregeld bij elkaar om te oefenen. Hun laatste gezamenlijke optreden was in december 2020 in het radioprogramma Live & Puur voor ZaanRadio. Maar nu corona voorbij is, kan er weer vaker gespeeld worden.
In 2016 bracht Aad Luymes zijn CD ‘Geeft je me nog een kans?’ uit. Hieraan werkten onder anderen ook Niek en Frits mee.

Black Jack Davey
Black Jack Davey speelt oude muziek uit de Amerikaanse catalogus. Hij vist naar vergeten parels in de Mississippi delta en graaft naar ruwe diamanten in de Appalachan. Van Hank Williams tot Tom Waits en van Mike Seeger tot Bill Monroe. Ballades, blue(gras)s, honkytonk en hillbilly. Met Rudie van Eijk op contrabas.

Bolster
Bolster maakt stekelige Nederlandstalige indiepop. Dit trio uit Amsterdam Noord zingt over de zwaartekracht die alsmaar aan je trekt, de dromen die je koestert. Het wonderlijke Déjà vu gevoel dat je overvalt. Kom luisteren en ontstijg met Bolster de verwarringen van het dagelijks leven met een vuige dosis pop. Voorjaar 2020 verscheen het tweede album ‘Zwaartekracht’. Vandaag staat de akoestische Bolster in Watergang met Maria Romijn (zang en gitaar), Joost Kuijer (bas) en Laurie Hendrikse (drums)

Bottle up and go !
We zijn een punkachtige, akoestisch spelende folkgroep, wel creatief, met veel eigen werk via viool, gitaar, T-kist bas en banjo …actief sinds 1996 in Enkhuizen..gemiddelde leeftijd: 133

Bram Schermel
Laat je mee voeren en droom weg in ons pittoreske kerkje en het prachtige spel van Bram Schermel.
Hij speelt Zuid Amerikaanse muziek op klassiek gitaar.

Gabriele van der Linden en Bram Schermel
Gabriele en Bram spelen gevoelige & zonnige Braziliaanse Bossa Nova’s. Luister en geniet onder het genot van een drankje.

Horaki
Horaki is een band/orkest die al jaren, in binnen en buitenland, speelt als begeleidingsorkest bij Internationaal dansensemble Paloina. Het orkest speelt ook los van de dansgroep onder de naam Horaki, een samenvoeging van de woorden ‘Hora’ ( dans uit Roemenië) en ‘Raki’ ( een Alcoholische drank die in veel landen in de Balkan favoriet is). De bandleden spelen gezamenlijk zo’n 27 instrumenten van over de hele wereld, maar voornamelijk in de bezetting: klarinet/sax, viool, accordeon, contrabas, gitaar, percussie, zang. Het orkest treedt op tijdens bals/instuiven, bruiloften, feesten, (internationale-) festivals, op straat, braderieën en andere gelegenheden waar we ons dienstbaar en flexibel inzetten om elke gelegenheid tot een feest te maken. Horaki speelt en zingt dansbare, vaak swingende, wereldmuziek, maar ook zwoele en lyrische luisternummers. Van opzwepend tot ingetogen en alles er tussenin. Als de stemming ernaar is zullen verschillende leden van het orkest ook hun dans skills tonen, o.a. tappend tijdens de blue Grass nummers

Jim’s Garden
Hoewel deze optredens niet in de tuin van Jim Fulkerson plaats vinden, noemen wij het wel: “Jims Garden“.
De reden hiervoor is dat de artiesten die hier optreden de muziek,-en performance vrienden van Jim zijn.
Weliswaar in een andere tuin, maar toch…
Wat kunt u horen en zien:
Tubas & Euphoniums
Duo: Madeleen Belderok/Jim Fulkerson.
Clarinet Choir
from Crescendo Harmonie Orkest
olv John Anderson en Marit van Veen
Wind Trio
from Crescendo Harmonie Orkest –
Rita Dorenbos (fluit), Marit van Veen (klarinet) en Martine Kleiman (hoorn) –
Free Improvisation:
Maurits Schmidt, Kika Grosz, Jim Fulkerson

Little Tango Orgestra
Little Tango Orchestra speelt Tango’s in de Argentijnse traditie, zowel de muziek uit de gouden jaren van Carlos Gardel, als modernere nummers van hedendaagse componisten als Astor Piazzolla. Ons repertoire passen we aan op de gelegenheid: bij een Milonga (een tangosalon) zullen we vooral ons dansrepertoire spelen, bij een concert zal eerder (maar niet alleen) de modernere tango gespeeld worden. En soms permitteren we ons een uitstapje naar andere Zuid-Amerikaanse volksmuziek.
Evelyne Montens (zang)
Peter Biesboer (bandoneón)
Willem Gotink (gitaar)
Maarten Klomp (contrabas)

Marjolein Fokkema
Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Nu speelt ze liedjes over de liefde en andere dingen die mis gaan. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.

Maat 41
Maat 41 was ooit de schoenmaat van dit vocale a capella sextet. De zangers houden van serieus en van een knipoog. Ze zingen in een gevarieerd programma jazz/popnummers, wereldmuziek en af en toe een klassiekertje. Ze zingen alles uit het hoofd; soms in een subtiele choreografie. Kijk en luister even naar de videofragmenten op www.Maat41.nl/video

Vocaal sextet Maat 41: kom genieten en kijken of deze schoen past!

Negunya Balafoon
o.l.v. Paul Nas 
De heldere en warme klanken van de balafoons waaieren ver uit over het dorp en verhalen van liefde, geboorte en dood. Ze vertolken wijze levenslessen, geven raad bij onverwachte dramatische gebeurtenissen of ondersteunen bij het zware werk op het land. Maar zij roepen ook op tot dansen en feestvieren.

De betoverende melodieën, nu weer vrolijk, dan weer weemoedig, worden afgewisseld door gezongen tekst en voortgestuwd door het dwingende geluid van de bara, de doundoun en de djembe.

Negunya Balafoon, onder leiding van Paul Nas, speelt Burkinese en Malinese liederen op originele pentatonische balafoons uit Burkina Faso, West Afrika. De liederen zijn gedurende vele jaren door Paul verzameld, bestudeerd en nauwkeurig genoteerd – en worden nog steeds aangevuld – tijdens zijn jaarlijkse studiereizen naar Burkina Faso.

Negunya, wat ‘huis met puntdak’ betekent, bestaat inmiddels 3,5 jaar en repeteert maandelijks in Uithoorn onder leiding van Paul Nas.

Paul geeft balafoonlessen en -workshops in heel Nederland.

www.paulnas.nl

Pomöv 
Met een mooie mix van instrumenten speelt Pomöv aanstekelijke Klezmer (Joodse bruiloftsmuziek) en melancholieke Balkanmuziek vormen het belangrijkste repertoire, maar af en toe maakt Pomöv een zijstapje naar de Ierse volksmuziek, tango en Amsterdamse meezingers. Pomöv trad o.a. op bij de opening van de jubileumtentoonstelling van WG Kunst en het traditionele nieuwjaarsdiner van Stichting Kerk en Buurt in Amsterdam. Benieuwd? Kom naar ons luisteren!

Rauwe Vitrage
Rauwe Vitrage speelt Hetzelfde altijd Een muzikale improvisatie voorstelling met een rauw randje
Hetzelfde altijd is een ter plekke geïmproviseerd familiedrama vol schurend ongemak, buitenissige karakters, absurde verhaallijnen en muzikaal commentaar.
Geïnspireerd door en in de geest van het werk van Alex Van Warmerdam ontrolt zich een bizar verhaal. Een happy end wordt niet gegarandeerd.
Rauwe Vitrage speelt maandelijks in het Betty Asfalt theater in Amsterdam. www.bettyasfaltcomplex.nl
Ze bestaat uit een groep top-improvisatoren die al ruim 10 jaar avondvullende voorstellingen speelt in theaters en op festivals.

Spelers: Frank Smallegange, Elsbeth van Orsouw, Frank Janssen, Karen Lagendijk, Susanne Lens, Thom Bruggeman, Henk van der Steen en Wilma van Tuyl. 
Muziek: Hans Kuijkens en Hannah Borst.

Roman Oro 
Roman Oro is een Amsterdams muziekensemble dat zowel Roma/Sinti muziek maakt, als muziek uit Turkije, Griekenland en de Balkan. Geïnspireerd door de mooie verhalen, de gastvrijheid, de melancholie, de cultuur maar vooral door de klanken van Oost-Europa, komen ze het liefst elke dag bij elkaar om muziek te spelen. Als deze hechte groep begint te spelen ontstaat er een waar feest, waar zowel de vreugdige als de melancholische klanken klinken.

The Ditch Old River Hoppers
De oorsprong van The Old Ditch Riverhoppers ligt geografisch gezien in Utrecht, maar de muzikale bron bevindt zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Voor hun old time bluegrass putten de vier bandleden inspiratie uit het werk van oude meesters uit Noord-Amerika als Bill Monroe, The Stanley Brothers, Jimmy Martin en The Johnson Mountain Boys.
Daar waar veel bluegrassbands zich toeleggen op het louter naspelen van andermans werk, beschouwen The Old Ditch Riverhoppers het als een uitdaging om in hun eigen werk dezelfde puurheid en kracht te verwerken als die de oude traditionals herbergen. Niettemin spelen ze met liefde die oude klassiekers en laten ze er graag ook hun publiek mee kennismaken.

Frontman Jabe Faber (vocals/gitaar/banjo) is in 2016 de grote plas overgestoken om zich te verdiepen in de geheimen van het spel en de geschiedenis van het genre. Via staten als North Carolina, Kentucky en Virginia heeft hij door de VS rondgetrokken. Tastbare herinneringen daaraan zijn onder andere een jam met een ver familielid van Earl Scruggs in Virginia en de gelegenheid op de porch van het huis in Kentucky waar Bill Monroe woonde muziek te maken.

Naast Jabe Faber, bestaat de band vandaag uit Maurits Mekenkamp (vocals/mandoline/viool) en Franke Kooistra (vocals/contrabas).

The Tunnelbirds,
De fantastische rockende,- creatieve vogels uit de donkere tunnels van Utrecht. Met hun eigen geluid, werk en verhaal. Prachtige combinatie van rauwe ongepolijste teksten én meeslepende muziek. Je voelt de passie voor muziek, wordt verliefd en gaat ze volgen!

Unidos Amsterdam
Het hart van Unidos de Amsterdam is de percussiegroep van meer dan 40 nationale en internationale spelers. In 1995 is deze groep opgericht door Alberto de Souza in navolging van de Escolas de Samba uit Rio de Janeiro in Brazilië. Alberto is geboren en getogen in het hart van Rio. Hij is opgegroeid met de kleurrijke en muzikale cultuur van samba en carnaval. Zijn aanvankelijk kleine groep in Amsterdam is uitgegroeid tot een organisatie die grote en rijke carnavalsshows presenteert.